Aloe Vera az ekcémára

Az Aloe Vera bizonyítottan segít az égések és a különféle bőrbetegségek kezelésében, beleértve az ekcémát is. Az Aloe Vera igen hatékonyan képes megszüntetni az ekcéma tüneteit, ráadásul ez egy teljesen természetes mód is, amivel el lehet kerülni a szteroidtartalmú és vényköteles krémek használatát is. Az Aloe Verának sokkal kevesebb mellékhatása van, mint ezeknek a termékeknek, így érdemes első körben az ekcémát ezzel a növénnyel kezelni.

aloe-vera

Gyógyítás belülről kifelé

Az egyik módja, hogy az Aloe Verával kezeljük az ekcémát, az Aloe Verát tartalmazó italok fogyasztása. Ezekből a gélekból néhány centilitert elegendő hozzáadni a kedvenc gyümölcslevünkhöz, vagy ha eléggé bátrak vagyunk, akkor önmagában is fogyaszthatjuk. Az Aloe Vera gél fogyasztása a bőrt belülről kifelé fogja meggyógyítani. Persze fontos tisztában lenni azzal, hogy az Aloe Verát nem lehet használni ilyen formában, ha emésztőrendszeri betegségekben szenvedünk, illetve, ha bizonyos gyógyszereket kell szednünk, éppen ezért fontos, hogy mindig konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt el kezdenénk szedni ezt a terméket.

Helyi kezelés

Ha nem bírjuk viselni az Aloe Vera ízét, akkor érdemes megpróbálni helyileg alkalmazni. Az ekcéma foltokba kell ilyenkor bemasszírozni az Aloe gélt vagy a belőle készült krémet. Az ekcéma előfordulhat bárhol a testen, de gyakran érinti a fejbőrt, a kezet és a lábat. Az Aloe Vera gélt ezeken  felületeken közvetlenül is lehet alkalmazni, általában naponta kétszer. Ezenfelül érdemes e gél mellett valamilyen hatékony hidratáló krémet is használni.

Hogyan működik az Aloe Vera?

Az Aloe Vera azon dolgozik, hogy az ekcémát a lehető leggyorsabban megszüntesse a bőrön. Az Aloe Vera egyrészt hidratálja a bőrt, ami segít megelőzni a száraz foltok megjelenését. Ezenfelül ez a növény enyhíti a bőrpírt, megszünteti a száraz foltokat, tehát összességében igen hatékonyan enyhíti az ekcéma legfontosabb tüneteit. Illetve védőgátként is működik, tehát képes megakadályozni az ekcéma újbóli kialakulását.

 

Bőrápoló termékek ITT

MM Gold Shea vaj 10g minisheavaj

MM Gold Shea vaj 10g mini sheavaj

100%-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak- Ghána területéről, ökológiai termőhelyről.

Ár: 715 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!