Sheavaj és kakaóvaj az ekcémára

A kakaóvaj és a shea vaj a két leggazdagabb természetes hidratáló, amelyek valóban csodákat tehetnek a bőrrel. Minkét vajat már évszázadok óta használják kozmetikai és gyógyászati termékként, illetve már a sheavajat és a kakaóvajat is megtaláljuk a különböző krémekben és testápolókban is. Sőt fontos kiemelni azt is, hogy mind a kakaóvaj, mind a sheavaj egyaránt alkalmas az ekcéma megszüntetésére, kezelésére, illetve megelőzésére is.

kakaovaj

Származás

A sheavajat és a kakaóvajat azért érdemes előnyben részesíteni az ekcéma kezelése során, mert mindkettő a természetben előforduló anyag, emiatt nem kell számolni mellékhatásokkal, illetve hatékonyságfokuk is magasabbnak mondható. A sheavajat a Nyugat- és Közép-Afrikában növekvő karité fa diójából állítják elő, női aranynak is nevezik, mivel az ott élő nők számára teremt munkahelyeket. A kakaóvajat a kakaóbabból vonják ki, ami Dél-Amerikában őshonos jórészt. Mindkét kivonatot hagyományosan hidratálóként használják.

Bőrproblémákra

A kakaóvajat és a sheavajat hasonlóan nagyra tartják mint hidratáló. Mindkét anyag olyan zsírsavakat tartalmaznak, amelyek javítják a bőr nedvességét, segítenek annak megtartásában, illetve a kötőszövetek és a bőrsejtek rugalmasságát is fokozzák. Ezenfelül a kakaóvaj és a sheavaj is igen hatékony a bőrproblémák kezelésében is, enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit. Alegtöbb ember egyetért abban, hogy a kakaóvajnak nagyon kellemes illata is van, így gyakran használják ezt aromaterápiára is. A sheavajnak kissé szúrósabb a szaga, így ha ezt szeretnénk az ekcéma kezelésére használni, akkor ajánlott valamilyen gomba- és baktériumellenes illóolajjal elkeverve használni.

Hogyan működnek?

A kakaóvaj polifenolokat tartalmaz, amelyek megszüntetik a dermatitist, a kiütéseket, illetve az ekcéma száraz foltjait is. Ezenfelül ezek a polifenolok gátolják a rákos sejtek növekedését és a daganatok kialakulását is. A sheavaj jó forrása az A- és E-vitaminoknak, amelyek erősítik a bőrt és segítenek a különféle károk helyreállításában. Egy 2009-es tanulmány azt is megállapította, hogy a sheavaj csökkentette az UV sugárzás káros hatásait.

Bőrápoló termékek ITT

MM Gold Shea vaj 10g minisheavaj

MM Gold Shea vaj 10g mini sheavaj

100%-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak- Ghána területéről, ökológiai termőhelyről.

Ár: 715 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!