Apró praktikák, amelyekkel enyhíthetjük az ekcéma tüneteit

Van néhány olyan trükk, amivel nagyszerűen lehet csökkenteni az ekcéma okozta irritációt és bőrpírt, illetve viszketést. Most ezeket szedjük sorra.

Cseréljük le szépészeti és tisztálkodási termékeinket

Sok ember számára az ekcémát azok a szappanok, hajápolási termékek, tusfürdők okozzák, amelyek túlzottan szárítják a bőrt vagy irritációt okoznak. Éppen ezért érdemes hipoallergén szappanokra vagy samponokra váltani, amikor harcolunk az ekcémával. Kerüljük a sminket és az illatosított kölnit is az érintett területeken és a ruháinkat is hipoallergén, illatanyag mentes mosószerrel mossuk.

mask-ekcema

Hidratáljuk a bőrünket megfelelően

Bár úgy tűnhet, hogy túlságosan egyszerűen tűnik, mégis előfordulhat, hogy az ekcémát egy természetes hidratálással is meg lehet gyógyítani. Az olívaolaj, a ghee (tisztított vaj, amit az indiai ételekhez használnak), a kókuszolaj, az avokádóolaj és a sheavaj mind kiváló hidratálók, amelyekkel el lehet tüntetni az ekcémát.

Változtatni kell az étkezési szokásokon

A MayoClinic szerint bizonyos ételek, mint például a búza, a liszt, a szója, a hal, a tej és a tojás is ronthatja az ekcéma tüneteit néhány embernél, míg a dohányzás, a szintetikus termékek hordása, a forró fürdő vagy zuhany, a túlzott izzadás szintén rosszabbítja az ekcéma tüneteit. Sokan állítják, hogy e rossz szokások elhagyásával és a fent említett élelmiszercsoportok kiiktatásával hatékonyan lehet kezelni az ekcémát.

Maszkok

A maszkokat is gyakran használják az ekcéma gyógyítására, ezek közül néhány kifejezetten az ekcéma kezelésére készül. Olyan maszkokat keressünk, amelyek tartalmazzák azokat a növényeket, gyógynövényeket, amelyek egyébként is alkalmasak az ekcéma kezelésére. Ezek a maszkok gyakran segítenek abban, hogy megszűnjön a viszketés, miközben enyhítik az irritációt is. Házilag is készíthetünk maszkokat, ha pedig a boltban készen vásároljuk őket, akkor mindig figyeljünk arra, hogy az adott termék 100%-ban természetes, bio és hipoallergén legyen.

Bőrápoló termékek ITT

MM Gold Shea vaj 10g minisheavaj

MM Gold Shea vaj 10g mini sheavaj

100%-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak- Ghána területéről, ökológiai termőhelyről.

Ár: 750 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!