Ekcéma kezelése és a diéta

Az atópiás dermatitis vagy ekcéma egy olyan bőrbetegség, aminek legjellemzőbb tüneteit a piros bőrfelület, a száraz foltok a bőrön és a súlyos viszketés. Az American Academy of Family Physicians kutatói szerint az ekcéma 10%-ban a gyermekeket érinti, akik esetében a probléma gyakran egész életüket végigkíséri. Az ekcéma legtöbb tünete néhol jobban jelen van, máskor pedig kevésbé, vannak, amikor elviselhetetlenül kellemetlenek, és van, amikor viszonylag jól lehet velük "együtt élni". 

ekcema-diet

Háttér

Az emberek 70 %-a szenved az atópiás dermatitisnek valamilyen formájában, ami tekinthető egy allergiás betegségnek is, melyet okozhat az asztma, a szénanátha vagy az élelmiszer-allergia. Ezeket a rendellenességek akkor jelentkeznek, ha az immunrendszer hibákat produkál, idegenként ismert fel bizonyos anyagokat, amelyekre többféle reakciót vált ki, például ekcémát. Tehát gyakran bizonyos életmódbeli rendellenességek okozzák az ekcémát, ami az immunrendszer egy túlságosan intenzív válasza.

Diagnosztikai vizsgálatok

Nagyon fontos, hogy elvégeztessünk egy tesztet, amivel ki lehet szűrni, hogy milyen élelmiszerek okozhatják nálunk az ekcémát. Ha diagnosztizálták nálunk, hogy milyen élelmiszerekre lehetünk érzékenyebbek, akkor azok elhagyásával az ekcéma tünetei is enyhíthetőek. Az étrendi változtatások tehát hasznosak lehetnek, ha szeretnénk megszabadulni az ekcémától. Gyakori allergén élelmiszerek közé tartozik a búza, a tojás, a tej, a szója, a dió, a hal, a kagyló, amelyeket gyakran érdemes elkerülni azoknak, akik visszatérően szenvednek az ekcéma tüneteitől.

Néhány diétás ajánlás

A neurodermatitiszes betegek lehetőség szerint mindenféle ételekhez adott adalékanyagot kerüljenek, mint például az ízfokozók, antioxidánsok, mesterséges tartósító-, zselé- és színezőanyagok, mivel nem kis részük úgynevezett pszeudoallergiás reakciót idézhet elő. Fogyasszanak lehetőség szerint bio-, azaz természetes, káros anyagoktól és adalékanyagoktól mentes, létfontosságú anyagokban gazdag élelmiszereket.

 

Bőrápoló termékek ITT

MM Gold Shea vaj 10g minisheavaj

MM Gold Shea vaj 10g mini sheavaj

100%-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak- Ghána területéről, ökológiai termőhelyről.

Ár: 750 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!